25 augustus de vakantie is begonnen
Om 8.15 stond ik bij de garage om de zware fietsendrager, althans een deel daarvan af te geven. En ik ging naar huis met de geruststellende mededeling dat ik morgen woensdag weg zou kunnen. Om 9.30 naar de pedicure. De auto naar de wasstraat en een paar schoenen gekocht. Ik was amper een uurtje thuis toen de telefoon ging. De garage met de mededeling dat de drager achter de camper zat. Dus snel gefixt.
We zijn op onze fietsjes gestapt, terwijl het een beetje miezerde en naar de garage gereden. Daar kregen we een demonstratie van hoe de drager weggedraaid kan worden met fietsen en al zodat je de achterdeuren kunt open. Toen de fietsen erop. De mannen, 3, van de garage stonden erbij hoe er getobd werd en ik maar zeggen dat wij zeventigers zijn die overal nog aan beginnen en dat zij maar moeten afwachten hoe ze dat t.z.t. doen. Wat bleek een van de heren moet over enkele weken ook de fietsen privé op zo’n drager zetten en gaf toe dat hij mee keek om thuis dan de blitz te maken. Zij hadden het allemaal nog nooit gedaan.
Dus ik heb maar filmpjes gemaakt, kunnen we nog terug kijken. Zo’n soort you tube demonstratie filmpje. Met de camper plus fietsen, 60 cm in totaliteit langer, naar huis, beneden bij het appartement. Tja hoe doen wij dat nu. We hebben een klap karretje daar zetten we kratten op met de spullen en dat gaat in de lift. En dan voor de deur inruimen .
Oh ja iets vergeten. Met de lift naar 6 hoog en dan weer terug . Oh ja verkeerde sleutel mee, weer terug. Inmiddels is onze sleutelbos die van een cipier geworden. 1 voordeur 2 brievenbus 3 auto 4 camper 5 fietsenrek 6 fiets 7 accu fiets! Dit is allemaal goed voor het prikkelen van de hersenen aldus mijn goeroe Prof Scherder. Hij zegt dat je nieuwe dingen moet doen om je hersenen vitaal te houden. Vandaag was zo’n dag.
Om 15.45 zijn we weggereden. Via de pont naar Werkendam. De N3 zit dicht bij Papendrecht . Onderweg veel regen. Het was het plan om bij oude buren van de Kop van t Land langs te gaan in Waskermeer, maar we hadden al weer afgebeld gezien alle perikelen en toen we zeiden er toch rond 20,00 uur te kunnen zijn hadden zij al een andere planning. Verplaatst naar de 30ste. En wij zijn doorgereden naar de Alde Feanen, waar we morgen een bezoek brengen aan vrienden die daar een tweede huis hebben. Wat bleek bridge vrienden van Ank en gewone vrienden van mij lagen er met een schip. dus wij daar langs. Maar eerste heerlijk bij het dorpsrestaurant een visje met frites gegeten. We hebben gekampeerd op een camperplek bij de haven. En bij die haven zijn dan toiletten,douches etc. Zag er allemaal prima uit. We moesten 9 euro betalen en hadden stroom. Er waren maar 6 parkeerplekken en er was er nog een. Afgelopen nacht heeft het gegoten en heel veel wind.
Ik word altijd wakker van het getik op de bus. Dus met tussenpozen goed geslapen maar hebben wel besloten dat we voor volgend camperjaar een dikkere matras gaan laten maken en de kussens hebben ook een overtrekje nodig. Kan dat mooi in dezelfde kleur. Heeft natuurlijk niet met de regen te maken.
Woensdag 26 augustus
Vanochtend heerlijk ontbeten, we hebben tijd. Ontspannen en alsnog naar de boot gewandeld, even kijken hoe het er mee ging. En even op de boot gezellig koffie gedronken. Zij blijven in de haven vanwege de heftige wind. In de camper gelezen terwijl het goot en rond 15.00 uur richting ‘t Wiit waar we ontvangen werden met thee en een prachtige wandeling gemaakt. Sinds 1973 ben ik al bevriend met Hilda een collega uit mijn eerste baan. Zij hebben in Friesland een huis prachtig aan het water. Altijd heerlijk om er te zijn maar helaas konden we niet buiten zitten. De camper staat op de oprit en we slapen dan ook in ons eigen huis.
Donderdag 27 augustus
Na een heerlijk ontbijt gewandeld door het natuurgebied de Alde Feanen. Lijkt een beetje op de Biesbosch. Na de lunch onderweg naar Harlingen. Hier gaan we voor het eerst de fietsen uitproberen en van de drager af halen. We staan op een camping waar we naast een nacht het volle pond, twee nachten een soort parkeertarief betalen. (Leegstand noemde ze het) De bus kan aangesloten op de elektriciteit twee dagen blijven staan totdat we de camper zondagmiddag ophalen. Per dag betaal je dan 10 euro net zoveel als de parkeerplaats bij de boot.
Bij het afhalen van de fietsen begint de sleutel exercitie, sleutel van de fietsen drager welke is dat? Dan die van de fiets . Op de fiets naar het centrum van Harlingen. Bij Blokker een nieuwe elektrische tandenborstel gekocht. Ik heb mijn oplader thuis laten liggen. ?. Oh oh .... En bij het stadsstrand van Harlingen een wijntje en bitterballen genomen. Heerlijke temperatuur, de zon die bijna doorkomt en zicht op Noordzee en wadden. De zon glinstert in het water. De wadden hebben in mijn optiek altijd een bijzondere lichtval.
Morgenvroeg om 9.00 de boot naar Vlieland waar we Ernst zijn verjaardag gaan vieren. 30 jaar oud. Hij meldde vandaag dat hij de halve marathon van Vlieland heeft gelopen. Het is een vast parkoers dat gelopen kan worden van april tot en met september en vanaf 1 september kan iedereen zijn tijd uploaden en dan komt er uiteindelijk de winnaar uit de bus.
Wat gaaf dat jij en Hilda zo lang terug gaan.
Ik vind dat jullie ‘oud’ (sorry, ik bedoel het echt goed) worden op een manier die veel mensen zouden moeten willens, dat jullie nog zoveel nieuwe dingen uitproberen is toch te gek. Ik hoop dat Bart en ik dat ook doen over 30 jaar! ❤️
Van harte gefeliciteerd met jullie Ernst!!
Zo - jullie zijn nu goed opweg. Lekker. Geniet van de mooie Vlieland!
Super, jullie doen het zo goed en leuk om te lezen