mariannemulders.reismee.nl

5e dag 2 december naar Jebel Shams

5e dag van woestijn wahiba sands naar de bergen Jebel Shams op 2000 meter hoogte .

We zijn amper vertrokken als er problemen zijn met een platte band. Bij vertrek uit de woestijn heeft onze gids deze band laten controleren niets aan de hand. Maar hij stopt in de middle of nowhere en dan maken wij kennis met de bijzondere mentaliteit van de omani.

In no time stoppen auto’s. Ze halen eerst de accuoplader uit hun auto, klep omhoog en sluiten zo daarop een pomp aan die de band oppompt. 10 min verder is er een garage . Maar zelfs dat halen we niet. Dus wederom een stop. Weer hulp: band moet eraf, de normale krik blijkt niet te werken. Zware auto en dan komt er toevallig ??? Een garage auto langs met een enorme krik. Onze gids in zijn Witte kaftan mag niet helpen. De nieuwe band, het thuiskomertje, zoals we dat in nl kennen, zit erop. We proberen dat te vertalen: “home coming”??

Maar dan weer naar de garage daar moet de goede band gemaakt worden en verwisseld wederom . Rond 12.30 gefikst maar zo bijzonder hoe men hier elkaar helpt.

En geen tijd voor de lunch genomen maar fruit gekocht en verder. Want de weg naar de bergtop Jebel Shams is nog ver en gedeeltelijk niet geasfalteerd. En we willen de zonsondergang daar zien. De top van de bergen is in die omgeving rond de 3.000 meter hoog. Het landschap verandert snel. Spectaculaire vergezichten. En na de stof weg het laatste stuk rijdt hij ons nog even naar de Canyon. Deze is daar 2.000 meter hoog en jij kijkt enorm de diepte in. Indrukwekkend. Mijn hoogtevrees viel mee omdat er een goede bekabeling was op de rand. Morgenvroeg gaat hij de canyon, ook een wadi met de auto erin.

Op naar het hotel dat van dezelfde eigenaar is als het woestijn resort Sama.

Er is ons een zeer koude nacht voorspeld. Ik had al een trui aan.

Een prachtig hotel met standalone huisjes met terras waar we wij bij een kopje thee de zonsondergang bekeken . Nergens wijntjes, geen alcohol!

Ook bij het eten was het al koud . Stonden wel heathers maar dat hielp niet veel.

In bed viel het wel mee, maar ‘s nachts naar het toilet was erg koud .

Het geheel gaf echt dat berggevoel.

Nou morgen een drukke dag omdat we een aantal items overgeslagen hebben.

Lia

Reizen blijft altijd een avontuur.
Niets is voorspelbaar. Gewoon overgeven en genieten wat er op je pad komt.

Leonie

Klinkt allemaal geweldig!

Bea

Een lekke band kan altijd gebeuren. Ook als het niet goed uitkomt.
Veel plezier.

Lidy