mariannemulders.reismee.nl

De ydillische Costa Brava

De afgelopen 2 dagen genoten van dit prachtig stukje Spanje. Deze streek is heuvel en rotsachtig aan de zee met baaien. Het zand in de baaien is grof, op de grens van kleine kiezelsteentjes.

Rondom de baaien direct aan de zee huizen allemaal met kleine balkonnetjes. Soms rijzen ze op uit de cementen muur die aan de rand van het zand gemetseld is. Dan weer iets verder het land in. Nou ja verder... soms een meter waar je dus overeen loopt alsof je wandelt over een stadswal.

Op maandag is het duidelijk veel minder druk. Gisteren, zondag aten de Spanjaarden buiten de deur aan het strand. Er kwam veel vis voorbij, calamara, paella. Ank at een prachtig gebakken tong en ik inktvis in een sausje. En de witte wijn vloeide rijkelijk. De Nederlandse Gezondheidsraad en de richtlijnen over het minimaliseren van alcohol gebruik hebben deze regio nog niet bereikt.

Grappig de kaart was in het Spaans, Engels, Duits en Nederlands. Ik keek bij de nl tekst en toen vlug naar het Spaanse gedeelte en bestelde in het Spaans. Google translate avant la lettre.

Vandaag een stukje (7 km) van de Gr92 gelopen naar de volgende inham en dus het volgende dorp. De Gr92 beslaat ongeveer 1100km en begint in Blanes en dan naar boven. Ongelooflijk bij iedere bocht een ander vergezicht. Struiken bloeien tegen de helling die ver onder ons in zee eindigt. Krom gegroeide bomen die eruit zien als parasols. 20 treden omhoog, dan weer 40 omlaag en als we bij het dorp aankomen moeten we er 140 naar beneden en natuurlijk terug omhoog.

Zitten nu heerlijk op een prachtige terrassencamping aan een glaasje. Gekoeld vanuit ons busje. Wat een luxe.  Morgen vertrekken we een stukje het binnenland in naar het klooster van Montsarrat in een bergachtige omgeving.

Zal nu foto’s gaan plaatsen



Reacties

Reacties

Lia Leewes

Dames wat hebben jullie het slecht haha.
Het is daar inderdaad een mooi stukje Spanje. Het klooster is ook bijzonder. Veel kijkplezier.

Han en Truus Kerkhoven

Ziet er schitterend uit. Jaloers , zegt Han en wat een mooi verhaal , erg leuk om te lezen. Nog heel veel plezier en morgen gaan we naar Mallorca en trekken ons ook niets aan van het alcohol gedoe. En zien net op het nieuws dat het 27 graden is .??✈️✈️?? dus dat komt wel goed . Groetjes van Han en Truus ??

Mathilde

Heerlijk! Ik geniet een beetje mee.

Dicky

Brengt herinneringen naar boven! Heb daar ook veel gewandeld (en geklommen! )

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!